Τηλέφωνο ιατρείου: 210 4186974
Κινητό τηλέφωνο: 6944 36 4872

Ανάλογα την ηλικία που διανύει κάθε γυναίκα, μπορεί να παρατηρήσει χαλάρωση και πτώση των χειλέων του αιδοίου ή χαλάρωση και απώλεια στην ελαστικότητα του κόλπου. Συνήθως αυτές οι αλλαγές επέρχονται μετά τον τοκετό και κατά την εμμηνόπαυση και έχουν αποτέλεσμα την ατροφία των μεγάλων χειλέων και του βλεννογόνου του κόλπου.

Τι εννοούμε με τον όρο “κολπική ατροφία”;

Κολπική ατροφία ονομάζουμε τη λέπτυνση του κολπικού τοιχώματος, με συνέπειες όπως η κολπική ξηρότητα, η δυσουρία, ο ερεθισμός, ο κνησμός, ο πόνος, αλλά και οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού. Η λέπτυνση αυτή μπορεί να οφείλεται σε χρόνια χρήση αντισυλληπτικών, στον καρκίνο μετά από χρήση ακινοβολιών ή φαρμάκων και στην εμμηνόπαυση. 

Πώς λειτουργεί η έγχυση υαλουρονικού;

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι ειδικά σχεδιασμένο για γυναικολογική χρήση και περιλαμβάνει το σταθεροποιημένο υαλουρονικό και το αντιοξειδωτικό μανιτόλη. Οι εγχύσεις απελευθερώνουν υαλουρονικό οξύ κατευθείαν στους ιστούς της αιδοιοκολπικής περιοχής συμβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό, στην αποτελεσματική ενυδάτωσή του. Στην περίπτωση της βελτίωσης των χειλέων η τοποθέτηση υαλουρονικού έχει ως στόχο την αποκατάσταση της υποτροφικής όψης τους, με τελικό σκοπό την επίτευξη μίας πιο θελκτικής εμφάνισης για το αιδοίο συνολικά.

Πώς γίνεται η έγχυση και πόση διάρκεια έχει;

Η διαδικασία της έγχυσης γίνεται με τοπική αναισθησία και ακολουθεί η τοποθέτηση ενέσιμα του υαλουρονικού στην περιοχή. Είναι πρακτικά ανώδυνη τεχνική και τα αποτελέσματά της διαρκούν κατά μέσο όρο 12 μήνες.

Copyright © 2022. All rights reserved.