Τηλέφωνο ιατρείου: 210 4186974
Κινητό τηλέφωνο: 6944 36 4872

Η χαλάρωση των κολπικων τοιχωμάτων και η ακράτεια των ούρων είναι σύνηθες φαινόμενο σε αρκετές γυναίκες μετά από φυσιολογικό τοκετό, με αποτέλεσμα να τις ταλαιπωρεί κυρίως ψυχολογικά. Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αναζωογόνησης του κόλπου με laser είναι μια ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία, με πολύ γρήγορη ανάρρωση και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ποιές γυναίκες μπορούν ή πρέπει να κάνουν τη θεραπεία με laser;

Η θεραπεία του κόλπου με laser αφορά κυρίως γυναίκες που έχουν γεννήσει φυσιολογικά και νιώθουν ότι ο κόλπος τους μετά τον τοκετό είναι χαλαρός. Επίσης ενδείκνυται σε γυναίκες με δυσπαρεύνια, με ατροφία του κόλπου και κατά συνέπεια με ακράτεια ούρων.

Μετά τη θεραπεία ο κόλπος θα έχει αναζωογονηθεί και συσφιχθεί, θα έχει θεραπευθεί η ξηρότητα λόγω της ατροφίας και θα υπάρχει σημαντική βελτίωση στην εγράτεια των ούρων. Η γυναίκα θα πρέπει μόνο να λάβει υπόψιν της, ότι μετά τη θεραπεία και για 3 ημέρες δε θα πρέπει να έρθει σε σεξουαλική επαφή.

Κάθε πότε θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η διαδικασία για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα;

Αρχικά πρέπει να γνωρίζει η γυναίκα ότι η θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα και βλέπει σταδιακή βελτίωση. Για να έχει όμως άριστα αποτελέσματα, θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία σε 1 μήνα και μετά ανάλογα με την περίπτωση. Να σημειωθεί πως οι γυναίκες που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εμμηνόπαυση και έχουν έντονα προβλήματα ατροφίας και ακράτειας, ίσως να δουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με περισσότερες επαναλήψεις.

Copyright © 2022. All rights reserved.